Nieuws van ondernemend Nederland


Uw bedrijfsnieuws vespreidt

u snel en efficïent met EZPress Newsdistribution BV.

De professionele mediatool voor het MKB!

EZPRESS NIEUWS

MEER NIEUWS


Back home
Nieuws Nieuwsmaker
Bookmark and Share

Zakenduo richt Dtached op


Zeewolde, 1 augustus 2014 / EZPress - Bijna twee jaar nadat zij het projecten- en bemiddelingsbureau Yunga voor de marketing- en communicatiesector begonnen, zijn Cees Steijger en Henny van Ginkel  wederom een bedrijf gestart in de personeelsbranche. Dit keer gaat het om Dtached, een werving- & selectiebedrijf dat zich richt op de bemiddeling van flexwerkers in voornamelijk de financiële sector en de ICT.  


“Steeds meer organisaties kiezen voor flexibel inzetbaar personeel. Bovendien kiezen steeds meer mensen doelbewust voor flexwerken of voor een bestaan als ZZP’er”, zegt directeur Cees Steijger. “Wij zien vooral in de marketing- en communicatiesector een sterke groei, maar ook in de financiële sector en in de ICT is dat het geval. In de financiële sector en de ICT is het al langer gebruikelijk om personeel flexibel in te zetten. Er is echter een verschuiving gaande van detachering naar flexwerken uitgevoerd door zelfstandige professionals. Met Dtached spelen we daarop in.”


<b>Nieuwe eisen</b>

Executive partner Henny van Ginkel vult aan: “Dat  stelt nieuwe eisen aan werving en selectie. Door onze persoonlijke benadering  zijn onze kandidaten geen anoniem nummer in een database. Daardoor zijn wij beter in staat om succesvolle matches te realiseren. De afgelopen decennia zijn de traditionele bemiddelingsbedrijven enorm gegroeid en daardoor ook heel onpersoonlijk geworden. En juist daar valt veel kwaliteit terug te winnen.”


<b>Inhuur voordeliger</b>

Veel organisaties denken nog dat detachering of flexwerken duurder is dan het hebben van vast personeel. “Dat is een misverstand”, stelt Henny van Ginkel. “Bij vast personeel heb je als werkgever te maken met premies en afdrachten, vakantie- en ziektedagen, vakantiegeld en opleiding. Bij flexwerkers is dat niet van toepassing. Bovendien betaal je hen alleen voor de uren die zij daadwerkelijk werken. En omdat de flexwerker op urenbasis wordt ingehuurd, werkt hij of zij heel effectief. Het mooie van inhuur is vooral ook dat je voor elk project de juiste specialist kunt inzetten. Al met al is een ingehuurde medewerker vaak zelfs voordeliger dan een vaste medewerker, met maximaal resultaat en hogere productiviteitsratio’s.”


<b>Arbeidsmarkt</b>

Nu de arbeidsmarkt weer groeit, maar de werkloosheid onverminderd hoog blijft is het zaak om een paar tandjes bij te zetten. Er is een duidelijke mismatch in vraag en aanbod die niet door de traditionele aanpak verholpen wordt. De persoonlijke aanpak van Dtached draagt vanuit een ander perspectief bij aan afname van de mismatch in vraag en aanbod.


//Einde bericht


Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu